EM Bronse til Henrik Walstad Hansen

08.02.2023

Henrik Walstad Hansen tok bronse i klassen junior -55kg under Europamesterskapet for Cadet, Junior og U21 som ble arrangert i Larnaca på Kypros 3.-5. februar.

Strålende innsats av Henrik på finaledagen i jr. EM. Etter tap i semifinalen mot en veldig god Azerbaijaner, som senere ble Europamester, var Henrik klar for bronsefinale. I bronsefinalen møtte Henrik en sterk belgier, Amin Abdelmalki. Henrik åpnet offensivt og scorte med en gyaku mot kroppen. Abdelmalki fulgte Henrik tett og midt i matchen stod det 3-3. Henrik hentet da frem et perfekt kontrollert spark mot hodet, og med tre poeng sikret han en trygg ledelse og seier i en match som endte 7-3 i Henriks favør. Det ble emosjonelt både for Henrik og den norske gjengen på tribunene. Gratulerer med en meget sterk 3. plass!

Mia Rognhaug Hagen deltok i klassen junior -59kg og møtte Azerbaijan i første kamp. Mia er uredd og scorer første poeng. Hun leder 3-1 inn i de siste sekunder, men Azerbaijan jobber iherdig med å score og klarer til slutt å sette et spark mot hodet som gir 4-3 til Azerbaijan. Azerbaijan går til finale og dermed rekval på Mia som vinner den første overbevisende mot Kroatia 6-3. 

Neste motstander er Tyrkia som er på fra første sekund. Mia kommer ikke helt i gang og taper til slutt kampen om å komme til bronsefinalen 0-3. Tyrkia tar  3.plassen og det blir  7. plass på Mia som tar med seg mye lærdom og motivasjon til neste mesterskap.


Flere av de norske deltakerne gjorde sine saker bra og ledet matcher mot sterke motstandere. Det skorter ikke på innsats og vilje men det taktiske og intensiteten må jobbes med skal man dra i land seieren som glipper i de siste sekundene. Norge har mye bra på gang med talentfulle ungdommer som det skal bli spennende å følge videre.

Kjell Jacobsen deltok som dommer og var matteansvarlig på matte nr 5. Han dømte også flere finaler i både kata og kumite.