God norsk deltakelse på Youth Camp og Youth League i Porec, Kroatia

06.07.2023

Utøvere fra Drammen og Sarpsborg dannet en solid tropp som reiste til Porec i Kroatia for å trene og konkurrere med de beste. Instruktørene på Youth Camp var i verdensklasse og motiverte deltakerne til å yte sitt beste  gjennom hele samlingen. Å få trene med og bli instruert av forbilder som Damian Quintero fra Spania, Andjelo Kvesic fra Kroatia, Douglas Brose fra Brasil og ikke minst Stanislav Horuna fra Ukraina var stort og en inspirasjon for alle. 

Youth League K1 i Porec samlet i år rekorddeltakelse med hele 3200 utøvere. Konkurransen foregikk på 10 matteområder og gikk over 4 dager. Dømmingen foregikk med joystick som vil erstatte flagg i fremtiden. 

 Nivået var muligens høyere enn hva de norske har opplevd tidligere og utøvere fikk tøffe kamper. Samtlige kjempet godt og de fleste scoret poeng og skaffet seg viktig erfaring mht intensitet og fighting-spirit som kreves i denne ligaen. 

WKF dommer Kjell Jacobsen var utpekt som leder av appelljuryen og fikk også dømt mye med joystick. Hans erfaring er at både utøvere og dommere tilpasset seg raskt til dette systemet som også vil påvirke taktikken i matchene. 

Det er verdt å nevne at Italia toppet deltakerlisten med 529 utøvere mens Ukraina kom på en god 2. plass med 264 deltakere.