Nyheter

Leder av Rules and Ranking Commission, Gunnar Nordahl, hadde heldagsmøte under VM i Budapest for både Kata og Kumitegruppen. Det har vært hektisk møteaktivitet på digitale plattformer i forkant av VM og derfor både hyggelig og viktig at man kunne møtes fysisk i Budapest. Kjell Jacobsen deltok også på møtet som medlem av både Kata, Kumite og...

Utøverne fra Norge fikk masse erfaring og inspirasjon med seg hjem etter tidenes største VM arrangement i Budapest. Nivået er skyhøyt og nasjoner som Frankrike, Spania, Tyskland og Italia måtte se seg slått av flere nasjoner fra både Afrika og Asia som nå har hevet standarden betraktelig.

Representanter fra alle de nordiske medlemslandene møttes til en uformell prat i forkant av VM kongressen. Diskusjonen dreide seg om de nordiske lands utvikling av vår idrett og aktuelle internasjonale saker.

Kjell Jacobsen er kvalifisert til å dømme i VM i Budapest. Kravet er at man har dømt to Karate-1 Premier League, et Series A og et Youth League stevne på 3 kontinenter. I tillegg dømte Kjell Premier League i Dublin.

Da er det klart for senior VM i Budapest og de norske deltakerne er på plass. Registrering og trening står på programmet mandag 23. oktober før det braker løs med konkurranse fra tirsdag til søndag.

Helgen 13.-15. oktober arrangerte det irske forbundet Irish International Open med 540 deltakere og 760 starter. Vidar Mjånes og Kjell Jacobsen var blant de inviterte dommere til stevnet som ble holdt i Dublin.

Alexander Pagot er 2 x Senior Nordisk mester individuelt og i lag. Han har tilbrakt flere somre i Japan og har bla trent under Soke Yoshimi Inoue og tidligere verdensmester Rika Usami. Det er mao en flott mulighet til å få trene med en av de beste i norden på kata og konkurranse.

I helgen arrangerte Stavanger Karateklubb og Vågsbygd Karateklubb treningssamling med Wayne Otto og hjelpeinstruktør Andreas Suoranta (SKK). Vågsbygd kk stilte sine flotte lokaler til disposisjon for samlingen som var for ungdom i alderen 12-18 år. Wayne Otto (9 ganger Verdensmester) som er en populær instruktør med masse erfaring, holdt treninger...

WKF Referee Kjell Jacobsen dømte tungvektfinalen for herrer +84 kg i helgens Premier League stevne i Dublin. Dette var sesongens siste stevne hvor Grand Winner skulle kåres. Stevnet samlet alle de beste og standarden var svært høy.